De voordelen van het gebruik van een Bluetooth-toepassing

FM bluetooth

De vooruitgang in de technologie en de algemene kennis van het FM-radiosysteem heeft de ontwikkeling van FM-radio’s van de volgende generatie mogelijk gemaakt. Daarom ligt de transmissie van deze nieuwe generatie fm-diensten nu binnen het bereik van mobiele exploitanten en is zij geïntegreerd in het dagelijks leven.

Hoe werkt een nieuwe generatie FM Bluetooth?

Deze nieuwe generatie fm-diensten zenden uit op FM-bandfrequenties van 590 MHz tot 900 MHz. De opkomst van 3,5 mm-formaat transducers die compatibel zijn met alle draagbare elektronische apparaten heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de verbetering van het transmissiesysteem.

Dit mp3-audiosysteem heeft nog een ander opmerkelijk kenmerk: het kan zowel op een PC als op een laptop worden gebruikt. We kunnen zeggen dat de functionaliteit van de FM-bluetooth vrij gelijkaardig is aan die van de walkie-talkies; beide worden gebruikt voor communicatiedoeleinden. De radio kan worden gebruikt als een eenvoudig luisterapparaat en ook als een radiocommunicatie-apparaat.

Het nadeel van het gebruik van de radio voor communicatiedoeleinden kan het zendbereik zijn, dat zeer klein is. Als indirect antwoord op de vraag naar de zendafstand, zou het antwoord zijn dat de radiomodems waarschijnlijk niet zouden kunnen werken op een plaats met veel huizen en kantoren in de buurt.

Alle frequentie kanalen op een kleine FM bluetooth apparaat

Er zij op gewezen dat de frequentiekanalen van de radio beschikbaar zijn om te worden gedownload op het internet. Deze frequenties kunnen worden gebruikt om de digitale televisieschema’s naar de mobiele telefoons te downloaden. Er zij op gewezen dat de frequentieband waaruit de radio-uitzendingen worden gehaald, beschikbaar is voor gebruik door de mobiele telefoons met een afstandsbediening. De mogelijkheid om de radiosignalen van de mobiele telefoons met een Bluetooth te beluisteren en te bedienen kan van groot voordeel zijn.