Glasscoating: een krachtige beschermlaag voor je auto!

Glasscoating

Een van de grootste zorgen van autobezitters is de bescherming van hun investering en ervoor zorgen dat deze er als nieuw uitziet. Autolak kan gevoelig zijn voor ruwe elementen, vooral in direct zonlicht. Als u uw auto ooit van een afstand hebt bekeken en gezien hoe dof de buitenkant eruit ziet, weet u hoeveel invloed het weer op uw auto heeft. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren waarop u uw auto kunt beschermen tegen de elementen – en niet alleen voor een tijdelijke periode! Bescherming tegen de elementen is een van de belangrijkste beschermingslagen voor uw auto. Het spreekt voor zich dat het regelmatig verven van uw auto de levensduur verlengt en het oorspronkelijke uiterlijk helpt behouden. De beste buitenlakken houden ook vocht en vuil buiten, of beperken in ieder geval het binnendringen ervan, zodat ze na verloop van tijd geen schade toebrengen aan andere onderdelen van uw auto.

Hoe bescherm je de buitenkant van je auto?

Als u de buitenkant van uw auto wilt beschermen, is het eerste wat u moet doen de juiste lak vinden. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een lak voor je auto; bijvoorbeeld het type auto dat je hebt, het klimaat in je omgeving, het seizoen, en je persoonlijke voorkeuren.  Glasscoating is een coating die uit glas bestaat en wordt voornamelijk gebruikt om voorwerpen te beschermen. Er zijn vele soorten verf die uw auto kan beschermen tegen de elementen. Deze omvatten blanke lagen, vlakke coatings, hybride coatings, en nog veel meer. Al deze zijn verschillende soorten verf die specifieke doeleinden en bescherming van de buitenkant van uw auto hebben.

Een blanke lak wordt aangebracht op de lak van de auto als een basislaag. Een blanke lak fungeert als een primer voor de rest van de lak, en beschermt deze tegen verontreinigingen in de lucht en vocht. Een blanke lak kan worden aangebracht over één kleur lak of een aangepast kleurenschema. Hybride coatings zijn een mengsel van twee of meer kleuren verf. Een blanke laklaag wordt meestal aangebracht om het verfwerk af te werken, waardoor de verf meer glanst.

Verander het wasschema

Autowas en poetsmiddelen zijn bedoeld om vuil, vingerafdrukken en andere verontreinigingen van de lak te verwijderen. Maar ze polijsten ook de lak, waardoor auto's sneller slijten. Auto's die niet in de was worden gezet, gaan gemiddeld 18% langer mee! Het wordt aanbevolen uw auto om de twee weken in de was te zetten. Maar als u denkt dat uw auto het nodig heeft, doe het dan! Het is belangrijk om uw auto in de was te zetten voordat u hem gaat verweren of als u de lak wilt beschermen tegen de elementen. Hoewel de wax de lak van uw auto beschermt tegen vuil, water en luchtverontreinigingen, wordt de glans ook dof.

Conclusie

Uw auto beschermen tegen de elementen is belangrijk. Of het nu tegen de zon, regen, stof en andere verontreinigingen is, het beschermt de lak van uw auto. U kunt de lak van uw auto ook beschermen met een blanke lak, een lakbeschermingsfilm of een UV-beschermende coating. Zorg ervoor dat u uw auto regelmatig in de was zet en bescherm hem met een coating om hem er als nieuw uit te laten zien.